Quantcast
Channel: Interviu – Astrele
Viewing all 34 articles
Browse latest View live

Firicel Ciarnău, despre liber-arbitru și astrologie

$
0
0

Întrebarea: Firicel, care este viziunea ta asupra liberului-arbitru și cum se împacă ea cu practica astrologică? Sau cum a influențat practica astrologică viziunea ta asupra liberului-arbitru?

Răspunsul:

Problema liberului-arbitru nu este simplă, precum „fac ce vreau şi gata”. Dacă o luăm în ordine inversă, această libertate ca stare de fapt presupune libertatea de acţiune care implică, la rândul ei, libertatea de alegere a acţiunii care, la rândul ei, este condiţionată de libertatea mental-conceptuală, adică libertatea de a gândi ce vrei şi abia apoi putem vorbi despre liberul-arbitru drept concept general, atotcuprinzător.

Înainte de a filosofa pe marginea ideii de existenţă sau nonexistenţă a liberului-arbitru (subiectul este foarte larg dar ne vom rezuma la doar câteva idei, aşa cum ni s-a cerut), trebuie să constatăm că, din start, acţiunile noastre sunt îngrădite într-un fel sau altul. Acţiunile noastre trebuie să ţină cont de legile planului fizic (este greu să le sfidezi) şi, mai ales, de legile societăţii în care trăim (nu poţi face ceva ce ar dăuna altuia fără să suporţi consecinţele legilor). La alt nivel, libertatea de a gândi şi de a alege o acţiune este oarecum îngrădită de principii şi dogme, cum sunt cele religioase, care spun că nu ai voie să greşeşti nici măcar cu gândul, sau principii spirituale care vizează energetica subtilă considerând că a gândi ceva rău creezi energia necesară acţiunii şi care aşteaptă să se manifeste sub forma răului. La un alt nivel, unii consideră că nu avem deloc liber-arbitru, că „în frunte ţi-e scris” (unii astrologi spun că totul este în harta natală, numerologii spun că totul se regăseşte în tabloul numerologic etc.).

Totul evoluează! Dacă ceva în univers ar stagna, el ar fi predispus dispariţiei. Scopul vieţii este evoluţia continuă a fiecărui individ, o evoluţie fără sfârşit, fără o ţintă precisă (îndumnezeirea este un concept destul de abstract) dar viaţa în sine este Drumul. Iar evoluţia este asigurată numai şi numai de învăţarea din experienţe, indiferent dacă ele sunt pozitive sau negative (oricum, ar fi o clasificare arbitrară şi subiectivă). Chiar şi Dumnezeu evoluează prin noi, prin experienţele noastre. Şi, atunci… de ce Dumnezeu ne-ar îngrădi libertatea de acţiune? Ar face-o în defavoarea Lui! De aceea, pe lângă marele dar pe care ni l-a dat Dumnezeu, viaţa, El ne-a mai făcut un dar extrem de important: liberul-arbitru. Viaţa însăşi nu ar avea nicio logică, niciun scop, dacă nu ar exista liberul-arbitru care să asigure evoluţia.

Dacă vom considera că Divinitatea este perfectă, atunci răul şi eroarea nu pot fi altceva decât rezultatele alegerilor conştiente şi greşite ale omului, altfel Dumnezeu ar fi considerat direct responsabil al manifestării răului. De aici rezultă imediat existenţa liberului-arbitru al omului.

Personal, cred cu tărie în existenţa liberului-arbitru, cred cu tărie în libertatea mea de a gândi, a decide şi a acţiona. Nu pot să concep că aş putea fi o simplă marionetă manipulată de un păpuşar! Dacă ar fi aşa, aş fi într-o continuă depresie şi nu aş mai vedea rostul vieţii. În acest fel, tocmai pentru a-mi face un mare bine, eu nici nu concep că nu ar exista liberul-arbitru.

Ca astrolog şi numerolog, conştientizarea existenţei liberului-arbitru mă ajută extrem de mult, în special determinându-mi modul de a folosi astrologia şi numerologia în relaţia cu ceilalţi: îi văd ca pe fiinţe supreme în sine care-şi gândesc şi decid singuri soarta. Nu am voie să încalc liberul-arbitru al altuia şi să-i impun ce să facă, să-i spun ce nu poate să facă şi să-i impun o anumită direcţie sub pretextul că ar fi voia divinităţii revelată şi relevată prin harta natală sau prin numerogramă. Deci, liberul-arbitru este fundamentul eticii mele profesionale.

Dacă vrem să fim liberi şi fericiţi, dacă vrem să ne bucurăm de viaţă, dacă ne pasă de noi, de evoluţia noastră, trebuie să credem cu tărie şi să ne bucurăm de acest dar divin care este liberul-arbitru!

firicel

FIRICEL CIARNĂU
membru fondator și vicepreședinte de onoare AAR

Alți 14 astrologi cunoscuți și apreciați au răspuns la această întrebare a redacției Astrele despre liberul-arbitru. Citește și răspunsurile lor, aici: https://www.astrele.ro/2021/05/26/ce-cred-astrologii-despre-liberul-arbitru-15-raspunsuri-care-te-vor-pune-pe-ganduri/

Articolul Firicel Ciarnău, despre liber-arbitru și astrologie apare prima dată în Astrele.


Mihaela Dicu, despre liber-arbitru și astrologie

$
0
0

Întrebarea: Mihaela, care este viziunea ta asupra liberului-arbitru și cum se împacă ea cu practica astrologică? Sau cum a influențat practica astrologică viziunea ta asupra liberului-arbitru?

Răspunsul:

Cred că fiecare om are atâta liber-arbitru cât îi permite harta natală.

În esență, astrologia este fondată pe determinism, soartă, destin, predeterminare.

Dacă ar exista liber-arbitru, dacă fiecare  dintre noi am putea alege cu adevărat cum să fim sau ce cale să urmăm, astrologia și-ar pierde obiectul. Cum am mai putea descrie un om privindu-i harta natală, dacă acesta și-ar schimba în timp personalitatea, după dorință? Cum am mai putea să facem vreo predicție bazată pe harta natală, dacă omul respectiv și-ar schimba viitorul în ce fel ar vrea?

Da, unii dintre noi  trăiesc cu sentimentul că dispun de liber-arbitru, că fac doar ce vor, că își decid soarta. Asta este specific celor care au în harta natală un marcaj viguros în semne diurne, mai ales de foc, sau care au Soarele, Marte sau Jupiter puternici, bine reliefați. Și poate că, în anumite limite, astfel de oameni chiar își croiesc viața după vrere. Dar acest lucru se întâmplă numai din cauză că în harta lor natală stă scris că o pot face. Deci la bază este tot o predeterminare.

La cursurile pe care le țin sau în diverse alte împrejurări, de câte ori vine vorba despre astrologie, destin și liber-arbitru, obișnuiesc să dau un exemplu, foarte vizual:

Imaginați-vă destinul omului ca pe un coridor, care pleacă de undeva și duce undeva. Pentru unii, acest coridor este larg și luminos, le permite să vadă în față, să facă niște pași la stânga sau la dreapta. Pentru alții, este îngust și întunecos, forțându-i să înainteze orbecăind și frecându-se de pereți. Primii au impresia că au liber-arbitru; cei din urmă, au senzația că sunt supuși unui destin implacabil. Dar în cazul tuturor, coridorul are dintru bun început un punct de pornire, unul final și niște jaloane intermediare, toate prestabilite.

Astrologia s-a născut în Mesopotamia și s-a desăvârșit în Grecia antică și în Alexandria, colonie greacă fondată de Alexandru Macedon în Egipt.

Zeii Anunnaki. Inanna, Utu, Enki și Isimud (circa 2300 î.e.n.)

În Mesopotamia, sumerienii, akkadienii, asirienii și babilonienii vorbeau despre predeterminarea divină, considerând că zeii Anunnaki sunt cei care decid soarta oamenilor. Babilonienii spuneau că deciziile luate de Anunnaki sunt consemnate de Nabu, zeul scrisului.

Vechii greci credeau în Ananke, Necesitatea, o forță primară de constrângere, de generare a inevitabilului, și în Moire, cele trei zeițe surori, care controlau fiecare moment al vieții, de la naștere până la moarte: Clotho, Lachesis și Atropos. Clotho (”Torcătoarea”) torcea firul vieții, Lachesis (”Cea ce împarte sorții”) decidea soarta și lungimea firului vieții, iar Atropos (”Inflexibila”) hotăra felul morții și tăia firul vieții.

Egiptenii îi aveau, și ei, pe zeii Hemsut și Shai, responsabili cu destinul oamenilor.

Născută și maturizată într-un astfel de cadru cultural, astrologia nu avea cum să fie altfel decât deterministă, contând pe o soartă preexistentă, care poate fi prezisă, prevăzută. 

Sistemul planetar, cu care lucrează astrologia, nu este doar o reprezentare a zeilor care decid soarta, ci și o reprezentare a universului inteligibil, a cărui evoluție indică un sens și o finalitate, un sistem de referință cu o dinamică ce poate fi calculată,  permițând predicția unui viitor dinainte știut, cu opțiuni limitate.

Noțiunea de predestinare a dominat toate vechile culturi și religii.

Liberul arbitru a apărut în peisaj mult mai târziu, la teologii iudeo-creștini, cărora le displăcea ideea că soarta omului este predeterminată, fiindcă intra în contradicție cu doctrina care clamează că omul este responsabil pentru păcatele sale. Or, dacă există un destin, înseamnă că Adam și Eva au acționat în baza lui atunci când au comis păcatul originar. Ba mai mult: dacă există un destin, cine altul ar putea să îl hotărască, dacă nu  Dumnezeu?  Iar dacă ar fi așa, ar însemna că păcatul e al lui, și nu al omului!  Pe de altă parte, în teologie mai avem și ceea ce se cheamă „Paradoxul liberului arbitru”, conform căruia omniștiența și atotputernicia lui Dumnezeu este incompatibilă cu liberul arbitru al omului.  Complicat!

Toma d’Aquino (1225– 1274)

Teologul dominican Toma d’Aquino (1225– 1274) , un admirator al deterministului Aristotel, a încercat să împace capra și varza în plan teologic și, în același timp, să reconcilieze astrologia cu creștinismul,  propunând ca astrele să dicteze corpului imperfect „sublunar”, iar Dumnezeu să dicteze sufletului. O soluție diplomată, dar nu mai mult decât atât.

Trecând mai departe, o avea ea astrologia o componentă spirituală, dar nu poate exista fără fundamente științifice: astronomie, calcule matematice. La o mare distanță în timp de înțelepții determiniști greci, ideea determinismului a continuat să-i bântuie pe oamenii de știință. Unii au venit cu teorii foarte interesante, inclusiv pentru noi, astrologii.

De exemplu, matematicianul, astronomul și fizicianul francez Pierre-Simon de Laplace (1749-1827) a formulat ipoteza unui determinism universal, în virtutea căruia legile fizicii acționează de așa manieră, încât pentru o anumită stare a universului este posibilă o singură evoluție, care, cel puțin în teorie, este previzibilă. ”Daimonul lui Laplace” este o expresie care face referire la ideea sa cum că dacă se cunosc pozițiile, vitezele și forțele care acționează asupra fiecărei particule din lume, Daimonul (echivalentul unei supra-inteligențe) poate să cunoască tot trecutul și tot viitorul.

În epoca modernă, Hermann Minkowski (1864–1909)  și Albert Einstein  (1879 –1955) au dezvoltat ideea continuului spațiu-timp, o construcție care combină spațiul euclidian tridimensional cu timpul, timpul fiind cea de-a patra dimensiune. Această construcție face posibilă existența simultană a trecutului, prezentului și viitorului. Deci viitorul ar exista deja.  Într-un fel, Einstein considera că timpul este irelevant și chiar glumea, spunând că ”Timpul ne-a fost dat ca să nu se întâmple toate lucrurile deodată”. Indiferent dacă se află undeva departe sau coexistă cu prezentul, viitorul este prestabilit și integrat într-o anumită ordine universală. Iar pentru a-l pătrunde trebuie să înțelegem această ordine, să folosim un sistem de accesare, un mod de decodare. Sunt convinsă că sunt mai multe. Astrologia se află printre ele.


MIHAELA DICU,
membru fondator și președinte de onoare AAR, senior editor Astrele

Despre Mihaela

Alți 14 astrologi cunoscuți și apreciați au răspuns la această întrebare a redacției Astrele despre liberul-arbitru. Citește și răspunsurile lor, aici: https://www.astrele.ro/2021/05/26/ce-cred-astrologii-despre-liberul-arbitru-15-raspunsuri-care-te-vor-pune-pe-ganduri/

Articolul Mihaela Dicu, despre liber-arbitru și astrologie apare prima dată în Astrele.

Ce cred astrologii despre liberul-arbitru. 15 răspunsuri care te vor pune pe gânduri

$
0
0

Care este viziunea ta asupra liberului-arbitru și cum se împacă ea cu practica astrologică? (Sau cum a influențat practica astrologică viziunea ta asupra liberului-arbitru?)

Aceasta e întrebarea pe care am adresat-o unora dintre cei mai cunoscuți și apreciați astrologi, membri ai AAR sau simpatizanți, reprezentanți ai diverselor curente astrologice. Rezultatul? 15 eseuri savuroase pe tema liberului-arbitru.

În acest material găsiți lista astrologilor intervievați și primul paragraf din fiecare răspuns. Pentru a citi răspunsurile în întregime, urmați calea indicată prin ”Citește mai departe”.


MIHAELA DICU,
membru fondator și președinte onorific AAR, senior editor Astrele

Cred că fiecare om are atâta liber-arbitru cât îi permite harta natală. În esență, astrologia este fondată pe determinism, soartă, destin, predeterminare. Dacă ar exista liber-arbitru, dacă fiecare  dintre noi am putea alege cu adevărat cum să fim sau ce cale să urmăm, astrologia și-ar pierde obiectul. Cum am mai putea descrie un om privindu-i harta natală, dacă acesta și-ar schimba în timp personalitatea, după dorință? Cum am mai putea să facem vreo predicție bazată pe harta natală, dacă (…)
Citește mai departe


firicel

FIRICEL CIARNĂU,
membru fondator și vicepreședinte onorific AAR

Problema liberului-arbitru nu este simplă, precum „fac ce vreau şi gata”. Dacă o luăm în ordine inversă, această libertate ca stare de fapt presupune libertatea de acţiune care implică, la rândul ei, libertatea de alegere a acţiunii care, la rândul ei, este condiţionată de libertatea mental-conceptuală, adică libertatea de a gândi ce vrei şi abia apoi putem vorbi despre liberul-arbitru drept concept general, atotcuprinzător. Înainte de a filosofa pe marginea ideii de existenţă sau nonexistenţă a liberului-arbitru (subiectul este foarte larg dar ne vom rezuma la doar câteva idei, aşa cum ni s-a cerut), trebuie să constatăm că, din start, acţiunile noastre sunt (…)
Citește mai departe


DIANA SPINEAN,
președinte AAR și redactor-șef Astrele

Până să ajung la astrologie, puțin mi-a păsat de liberul-arbitru. Îl luam ca pe un dat: oamenii sunt înzestrați cu liber-arbitru <<by default>>, e în constituția lor și… ce-i cu asta? E ca și cum mi-ai fi spus ”Hei, ai mâini!”. Lucrurile nu s-au schimbat prea mult nici în primii ani după ce am început studiul astrologiei. ”Astrele predispun, omul dispune” era mantra pe care o adoptasem fără să cârtesc. Până în ziua în care problema liberului-arbitru mi-a ridicat niște… probleme. Dădusem peste o discuție online în care unii participanți susțineau că (…)
Citește mai departe


dan-ciubotaru

DAN CIUBOTARU,
președinte AAR (2008-2016) și redactor Astrele

Liberul arbitru îl asociez cu un mușchi din corpul nostru. El deja este predefinit în sensul în care rolul nostru în această viață, tendințele principale sunt deja stabilite la momentul nașterii. Fiecare mușchi din corpul uman are un rol prestabilit și o structură bine pusă la punct. Modul în care îl folosim face diferența în viața noastră. Îl poți antrena, îl poți dezvolta sau îl poți ignora. Dar el este acolo și își face treaba așa cum știe. Cu ajutorul lui, poți (…)
Citește mai departe


TEODORA MUTH,
vicepreședinte AAR și redactor-șef adjunct Astrele

Romancierul Isaac Bashevis Singer spunea, cu umor: ”Trebuie să credem în liberul-arbitru. Nu avem de ales.” În ce mă privește, cred că opinia fiecăruia dintre noi depinde de modul în care ne raportăm la lume. Dacă avem un ego prea viguros, ne va fi greu să acceptăm că liberul-arbitru cântărește destul de (…)
Citește mai departe


IOANA ISPAS,
vicepreședinte AAR, coordonator al Cercului Phoenix, redactor Astrele

Liberul-arbitru este o temă pe care am dezbătut-o îndelung cu prietenii mei astrologi, fiind, după părerea mea, o noțiune vag definită și insuficient înțeleasă. Ce este pentru mine liberul–arbitru: libertatea de a alege direcția în viață, de a fi sau a nu fi cineva, în funcție de „dotările” primite la naștere și care se văd în harta natală. Cred că fiecare dintre noi vine cu (…)
Citește mai departe


ADRIAN COTORA,
Doctor în filosofie, vicepreședinte AAR

În tot ceea ce vedem în jurul nostru, existența unui anumit grad de determinism este evidentă. Mereu, condiții preexistente ne situează alegerile într-un cadru de posibilități. Nu am ales să ne naștem într-un loc anume, într-o familie sau alta. În plus, orice mamă a mai mult de doi copii poate să depună mărturie că personalitățile copiilor ei sunt distincte, fapt sesizabil de foarte timpuriu. Odată lansați pe orbita propriei vieți, putem însă spune că tot ceea ce urmează să aibă loc cade sub amprenta unei (…)
Citește mai departe


ION HRISTESCU,
vicepreședinte AAR (2012-2014) și redactor Astrele

Suntem într-un Univers care funcționează ca (sau este) o mașinărie extrem de complexă, cvasi necunoscută. Chiar organismul uman (cu tot cu minte) este un ansamblu departe de a fi cunoscut pe deplin. Încă bâjbâim pe ici, pe colo, prin părțile esențiale, cu lampa ridicată și dându-ne cu părerea, ca nenii din parcare, pe timpuri, în jurul unei Dacii care nu pornește. Prin Astrologie, încercăm (foarte pe scurt) să (…)
Citește mai departe


sorin-bratoveanu

SORIN BRATOVEANU,
membru AAR, redactor Astrele

Înainte de a vorbi despre liberul-arbitru este necesar să îl definim într-un anumit mod, fără a avea pretenţia ca dicţionarele actuale să ne ofere vreo variantă de înţelegere care să ne mulţumească cu adevărat. Aşadar, putem spune că liberul-arbitru (numit în engleză “free will” sau “voinţă liberă”) este o capacitate superioară de a lua decizii, în deplină cunoştinţă de cauză. Întrebarea sau, cel puţin, prima  care se poate pune, este (…)
Citește mai departe

ANDREW BEVAN,
membru de onoare AAR (din Norvegia), colaborator Astrele

“Viitorul poate fi dat la schimb” este o expresie pe care am auzit-o de la stimatul astrolog englez Geoffrey Cornelius, undeva pe la mijlocul anilor `80. Geoffrey a vizitat Norvegia și a ținut prelegeri pentru asociația astrologică norvegiană de câteva ori. Cred că asta și este ceea ce facem noi, astrologii. Căutăm să dăm clienților noștri o perspectivă mai cuprinzătoare și să le iluminăm universul în chestiunile care țin de structura circumstanțelor vieții lor și a relațiilor dintre ele, înainte ca (…)
Citește mai departe



alexandru paunescu

ALEXANDRU PĂUNESCU,
membru AAR, coordonator al Cercului Phoenix

Binomul determinism – liber-arbitru provoacă reverberații în toate științele umaniste, astrologia nu este exclusă din această dinamică iar necesitatea reactualizării unui răspuns la întrebarea „este totul predeterminat?” este permanentă. Freud consideră că omul are convingerea unei voințe libere care se opune presupunerii unui determinism psihic însă, în cazuri care necesită decizii importante, omul are (…)
Citește mai departe


MALVINA IVANCIU,
astrolog independent, redactor Astrele, simpatizant al AAR

Studiul astrologiei începe, pentru aproape toți, ca o joacă, o curiozitate, trece prin tot felul de sincronicități fantastice și ajunge mai târziu, invariabil, la momente foarte serioase și pline de responsabilitate. Liberul-arbitru este unul din ele. Asta, pentru că, vrei nu vrei, trebuie să dai un răspuns la această întrebare, măcar pentru tine însuți, atât în lumina convingerilor spirituale cât și a experienței astrologice. Discuția despre liberul-arbitru nu are sens în absența noțiunii de (…)
Citește mai departe


ADA COCOȘ,
astrolog independent, simpatizant al AAR

Cercetarea astrologică și practicarea astrologiei m-au condus către ideea că existența noastră nu este nici 100% liberă, nici 100% predeterminată. Poate că sufletul nostru vine cu acel „contract” aici pe Pământ, cu o listă de lecții de învățat, cu o serie de experiențe de încercat, de degustat și de integrat, în nesfârșita căutare a înțelepciunii. Dar viața noastră nu se limitează la (…)
Citește mai departe


ANDREI TZADDE,
astrolog independent, simpatizant al AAR

Liberul-arbitru și fatalitatea în practica astrologică, de obicei, nu sunt luate în considerare de majoritatea astrologilor, dintr-un motiv simplu: ei presupun că este ori una, ori alta. Eu, personal, am găsit că ambele concepte sunt valabile fără a se exclude reciproc ci, mai degrabă, se completează – de exemplu, alegerile au consecințe care pot fi considerate (…)
Citește mai departe


CRISTIANA TĂNASE,
astrolog independent, simpatizant al AAR

Dacă m-ar fi întrebat cineva, pe vremea când nu începusem să studiez astrologia, ce îmi pare mai plauzibil dintre liber-arbitru absolut versus destin bătut în cuie de la care nu ne putem abate, aş fi optat categoric pentru prima variantă. Acum mă poziţionez în aceeaşi tabără însă cu o (…)
Citește mai departe

În final, ținem să-i mulțumim colegei noastre Malvina Ivanciu pentru ideea de a realiza acest material 🙂

Articolul Ce cred astrologii despre liberul-arbitru. 15 răspunsuri care te vor pune pe gânduri apare prima dată în Astrele.

12 Călăuze – interviu video cu Dan Ciubotaru

$
0
0

Astăzi am dialogat cu astrologul Dan Ciubotaru în premieră sub această formă online, despre câteva aspecte legate de fascinantul limbaj codat al astrologiei. Serialul colaborărilor cu titlul celor 12 Călăuze își propune să risipească ceața dintr-o sumedenie de aspecte care țin de stufoasa practică astrologică.
PATRICIA HÖPPNER, membră AAR, actriță și jurnalist

Articolul 12 Călăuze – interviu video cu Dan Ciubotaru apare prima dată în Astrele.

12 Călăuze – interviu video cu Firicel Ciarnău

$
0
0

Ce poate ieși dintr-o întâlnire spontană pe aceeași lungime de undă? Doar energii care tămăduiesc, îmbogățesc și curg firesc spre scopuri comune. Astrologul, matematicianul, poetul Firicel Ciarnău a fost bucuria întâlnirii acestei săptămâni. România are diamante rare care își formează duritatea în adâncuri la presiuni și temperaturi ridicate. Diamantele se șlefuiesc cu ,,pulbere de stele” dar duritatea lor pălește în fața strălucririi. Așa l-am perceput pe invitatul meu, așa vi-l prezint în lumină. Dați etichetele la o parte și veniți cu mine în universul fascinant al lui Firicel Ciarnău.
PATRICIA HÖPPNER, membră AAR, actriță și jurnalist

Articolul 12 Călăuze – interviu video cu Firicel Ciarnău apare prima dată în Astrele.

12 Călăuze – interviu video cu Mihaela Dicu

$
0
0

Aprofundez prin dialog, descopăr, mă extind. Astrologia este vie, nu este doar un set de reguli de urmat sau simboluri care încearcă să ne spună ,,ceva”. Astrologia lucrează prin oameni și nu face notă separată din noi. Suntem incluși în această lumea a codurilor-energii, nu suntem parte separată și nu privim de pe margine. După o întâlnire cu personalitatea complexă a Mihaelei Dicu, te desparți transformat și cucerit. Pentru că ea este unul dintre puținii care s-au contopit cu acest limbaj, l-a integrat și l-a sădit în ceilalți. Dacă aceasta este amprenta pe care am perceput-o de la mii de km distanță, nici nu îmi pot imagina cum devine real o întâlnire față în față. Să ne călăuzim așadar împreună…
PATRICIA HÖPPNER, membră AAR, actriță și jurnalist

Articolul 12 Călăuze – interviu video cu Mihaela Dicu apare prima dată în Astrele.

12 Călăuze – interviu video cu Ion Hristescu

$
0
0

Unii văd doar haina lucrurilor care se ascund sub ea. Câțiva însă sunt aleși să treacă dincolo de aparențe și să ,,meșterească” punți între văzut și nevăzut. Fizica, mecanica cuantică, psihologia, cristalele sau tarotul sunt doar câteva direcții pe care Ion Hristescu, aka Vrăjitoarea Electrică, le-a cercetat unite prin astrologie. Sistemul de credințe personale formează realitatea în care trăim, le spune el deseori tuturor. OM-ul curios, numit și Jean de apropiați, fără odihna desprinsă din concluzii este o energie vie ca mercurul, greu de prins într-o cupă. Așa l-am descoperit la o întâlnire în premieră fie ea online, așa vi-l prezint și vouă.
PATRICIA HÖPPNER, membră AAR, actriță și jurnalist

Articolul 12 Călăuze – interviu video cu Ion Hristescu apare prima dată în Astrele.

12 Călăuze – interviu video cu Teodora Muth

$
0
0

Suntem ființe de lumină. Suntem marionetele unor forțe arhetipale dacă nu învățăm să le stăpânim pe parcursul vieții. Astrologia pentru mine este o călătorie inițiatică iar călăuza în această descoperire mi-a fost incredibila Teodora Muth. Poveștile despre experiență nu conțin Experiența. Momentul perfect este atunci când se întâmplă iar întâlnirea dintre noi s-a derulat astfel. Sunt doar câteva idei descrise aici din minunatul dialog cu Dora (cum o alintă prietenii care-i cunosc puterea și talentul).
PATRICIA HÖPPNER, membră AAR, actriță și jurnalist

Articolul 12 Călăuze – interviu video cu Teodora Muth apare prima dată în Astrele.


12 Călăuze – interviu video cu Diana Spinean

$
0
0

Scenariștii, regizorii, scriitorii sunt inimi care trăiesc în culise dar fără ghidajul lor uimitor actorii nu pot străluci și Oscarurile nu se pot obține. Diana Spinean este dirijorul empatic și îngăduitor care ține în mâinile ei delicate puterea de a-i inspira pe ceilalți și prin ei, pe ea însăși, la rându-i. Unii doar vor să pară generoși. Alții chiar sunt făcuți pentru asta. Pe lângă talentul ei ca astrolog și șansa ori provocarea incredibilă pe care i-a hărăzit-o destinul în a crește printre cărți rare și oameni fabuloși, Diana deține o cunoaștere care cere, împotriva voinței stăpânei sale să iasă la lumină, spre încântarea mea și a publicului.
PATRICIA HÖPPNER, membră AAR, actriță și jurnalist

Articolul 12 Călăuze – interviu video cu Diana Spinean apare prima dată în Astrele.

Astro Talk: Mitologie și astrologie cu Dan Ciubotaru și Teodora Muth

$
0
0

Realizatoarea emisiunii ”12 Călăuze”, Patricia Höppner, a lansat pe canalul ei de YouTube o nouă linie de episoade, sub denumirea ”Astro Talk”. Publicul este invitat să urmărească dezbateri în trei, pe diverse subiecte astrologice de interes. Primul episod îi are ca protagoniști pe Dan Ciubotaru și Teodora Muth.

”Puterea unui lanț este dată de veriga cea mai slabă. Lucrurile există pentru că noi le dăm un nume. Lumea a fost schimbată de principii, idei și invenții. Omenirea evoluează ca un tot unitar? O poveste spusă deja capătă putere. Miturile ne compun viața. La nivel cuantic contează ordinea. Noi existăm pentru că lumea se uită la noi și noi la lume. Accesăm locul nu timpul”. Sunt doar câteva dintre ideile care s-au schimbat între noi și au fost aprofundate într-o întâlnire unică așa ca de Lună Plină (în Vărsător) cu Dan Ciubotaru și Teodora Muth.
PATRICIA HÖPPNER, membră AAR, actriță și jurnalist

Articolul Astro Talk: Mitologie și astrologie cu Dan Ciubotaru și Teodora Muth apare prima dată în Astrele.

AstroSens – interviu cu Alexandru Păunescu

$
0
0

Invitatul Danielei Simulescu în emisiunea AstroSens este Alexandru Păunescu, membru AAR și co-organizator al Cercului Phoenix. Tema, deosebit de interesantă: vârstele planetare și evoluția individului.

Articolul AstroSens – interviu cu Alexandru Păunescu apare prima dată în Astrele.

12 Călăuze – interviu video cu Malvina Ivanciu

$
0
0

Uneori răspunsurile pe care le căutăm în viață vin din cele mai neașteptate direcții. Pot fi studiul limbii japoneze, practica unei căi spirituale, agricultura biodinamică, artele, studiul reședințelor lunare sau simpla respectare a unei tradiții. Pot veni din sensuri și intenții așezate delicat, cu generozitate, pe rădăcini vechi iar asta ne ajută să descoperim la infinit, că ceea ce este adevărat și are valoare nu moare niciodată. Malvina Ivanciu este pentru mine, dincolo de titulatura de astrolog, dovada vie că dacă ești capabil totul se poate studia astăzi, totul este pe față, nimic nu mai este ocultat. Să sintetizezi, să extragi esența și să faci legătura dintre cauză și efect sunt daruri rare. Și pentru ca lucrurile să fie și mai uimitoare, exact precum ingredientul secret din rețeta perfectă care ne răvășește de fiecare dată simțurile, acest set de abilități este certificat în ființa Malvinei Ivanciu de valoarea smereniei.
PATRICIA HÖPPNER, membră AAR, actriță și jurnalist

Articolul 12 Călăuze – interviu video cu Malvina Ivanciu apare prima dată în Astrele.

Astro Talk cu Dan Ciubotaru și Ion Hristescu

$
0
0

Ce se poate întâmpla când se întâlnesc doi prieteni vechi, cu simțul umorului și legați pe vecie de pasiunea comună pentru astrologie? O splendoare de ,,caterincă” (ar răspunde unul dintre ei) dar și un salt în cunoaștere autentică, aș completa eu. Cele mai mari adevăruri ale vieții au fost dezvăluite deseori în glumă. A fost o întâlnire de zile mari iar eu, norocoasa gazdă, le mulțumesc cu recunoștință.
PATRICIA HÖPPNER, membră AAR, actriță și jurnalist

Articolul Astro Talk cu Dan Ciubotaru și Ion Hristescu apare prima dată în Astrele.

12 Călăuze: interviu video cu Alexandru Păunescu

$
0
0

Conștiincios, intuitiv, empatic, atent la detalii și curios. Așa l-am descoperit pe Alexandru Păunescu în dialogul nostru despre astrologie și ,, Transferul în consultațiile astrologice”, o lucrare de licență inedită. Legătura dintre astrologie și psihanaliză este o poveste complexă și extrem de interesantă. Funcționăm în moduri misterioase și nu suntem conștienți despre întreaga paletă de culori din noi decât dacă avem norocul să ne reflectăm în ceilalți. Ori când ,,ceilalți” sunt și profesioniști în domeniile de studiu alese, se cheamă că viața ne face cadou momente de reflectare, apoi de acțiune. Viitorul astrologiei se află pe mâini bune.
PATRICIA HÖPPNER, membră AAR, actriță și jurnalist

Articolul 12 Călăuze: interviu video cu Alexandru Păunescu apare prima dată în Astrele.

Viewing all 34 articles
Browse latest View live